Speeddating Antwerpen: Het succes

Hoe speeddating Antwerpen begon

Om het succes van speeddating in Antwerpen te verklaren, moeten we eerst even terug naar het prille begin. Speeddating is eind de 20e eeuw ontstaan in de Verenigde Staten.

Rabbi Yaacov Dejo zocht en vond met speeddating dé manier om Joodse singles in Los Angeles aan een partner te helpen. Het concept van speeddating sloeg meteen aan. Het was leuk om te doen én het had succes en daardoor werd speeddating snel een echte hype in de States. Het duurde niet lang voor ook Europese singles helemaal verkocht waren door deze manier van daten.

Ook in België sprak speeddating singles meteen aan. Waar anders kan je namelijk op een leuke en veilige manier zo veel singles op 1 avond ontmoeten? Het succes was niet meer te stoppen en tegenwoordig worden er in Vlaanderen én Wallonië wekelijks speeddates georganiseerd. Zeker in Antwerpen is speeddating bijzonder populair, maar hoe komt dat?

Vooral speeddating in Antwerpen, Gent en Leuven omdat het grootsteden zijn?

Het is gewoon zo dat vooral in grootsteden internationale trends, zoals ook speeddating, snel worden opgepikt. In kosmopolitische steden zoals Antwerpen, Leuven en Gent is hip en trendy zijn een tweede natuur en de inwoners van een bruisende grootstad zijn voortdurend op zoek naar nieuwe ervaringen en trendy activiteiten.

Voor onze organisatie was de keuze voor deze grootsteden dus snel gemaakt. Onze eerste speeddating ging door in regio Gent en vervolgens ook in Antwerpen en Leuven.

Maar misschien is het succes van speeddating in Antwerpen ook wel anders te verklaren? In grootsteden wonen er wel meer singles op een kleinere oppervlakte dan bijvoorbeeld in een dorp, maar kennen zij elkaar? In dorpen heerst vaak een groter gemeenschapsgevoel en kent iedereen iedereen, terwijl men in een grootstad vaak zelfs de eigen buren niet bij naam kan noemen. Ook dat speelt mogelijks een rol.

Of ligt het aan de aard van het beestje?

Dat het concept van speeddating in Antwerpen snel werd opgepikt, is 1 zaak, maar dat verklaart nog niet waarom speeddating er zo populair is en blijft. Misschien heeft de persoonlijkheid van de Antwerpenaar er iets mee te maken? Het is een cliché natuurlijk dat de Antwerpenaar altijd een mening klaar heeft en een vlotte prater is, maar zit er niet altijd een grond van waarheid in die clichés? Het is alleszins wél zo dat een avond vol boeiende gesprekjes en nieuwe ontmoetingen vooral extraverte, spontane en praatgrage singles aanspreekt....

Wat we wél weten...

De precieze reden waarom speeddating in Antwerpen zo populair is, zullen we wellicht nooit kennen. Wat we wél weten is dat de vraag naar speeddating in Antwerpen groter dan ooit is, dat het aantal singles in Vlaanderen blijft stijgen en dat speeddating werkt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat uit elke speeddate avond gemiddeld 1 tot 2 langdurige relaties voortkomen en uiteraard nog veel meer matches en afspraakjes die mogelijks wél een toffe date opleveren, maar daarom niet per se een langetermijn relatie.

Wij organiseren speeddating in Antwerpen al sinds 2009 en zullen dat nog lange tijd blijven doen. Momenteel gaat speeddating al meerdere keren per week door in Antwerpen. Je vindt in onze kalender dus vast wel een datum die in je agenda past. Maar wacht niet te lang om in te schrijven, want de plaatsen zijn snel volzet!

speeddating in Antwerpen: Illustratie

Go up

Inschrijven niet mogelijk

Bedankt om u te willen inschrijven! Inschrijven is pas mogelijk nadat je bent ingelogd of bent geregistreerd op de website. Dit kan je doen door te klikken op één van onderstaande links.